Η περιοχή του Περάματος Ιωαννίνων

Το Πέραμα Ιωαννίνων αποτελεί έδρα του ομώνυμου δήμου και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χλμ. από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων

Το Πέραμα Ιωαννίνων αποτελεί έδρα του ομώνυμου δήμου και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χλμ. από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, στο δρόμο προς Μέτσοβο – Μετέωρα – Τρίκαλα – Θεσσαλονίκη. Εκτείνεται βορειοδυτικά της θρυλικής λίμνης Παμβώτιδας.

Στην ουσία το Πέραμα αποτελεί ένα γραφικό και κοσμοπολίτικο προάστιο της πόλης. Παρουσιάζει αυξημένη τουριστική κίνηση χάρη στο σπήλαιό του με τονπλούσιο σταλακτιτικό και σταλαγμιτικό διάκοσμο, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα σπήλαια όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Ο επισκέπτης θα απολαύσει το φαγητό ή το ποτό του στις πολλές ταβέρνες και τα καφέ της περιοχής και θα αγοράσει περίφημα είδη λαϊκής τέχνης και κοσμήματα σε συμφέρουσες τιμές.

 

Πως θα έρθετε στο Πέραμα 

Οδικώς με το αυτοκίνητο σας ή με συγκοινωνία

Για να φτάσετε στο Πέραμα Ιωαννίνων, προσεγγίζετε την πόλη των Ιωαννίνων είτε από την Εγνατία οδό είτε από την Εθνική οδό Ιωαννίνων – Αθηνών. Έπειτα, κατευθεύνεστε από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων προς την Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων, όπου μετά 2-3 χλμ. συναντάτε το Δ.Δ. Περάματος του Δήμου Ιωαννιτών.

Εάν δεν διαθέτετε αυτοκίνητο, μπορείτε αφού φτάσετε στα Ιωάννινα να έρθετε στο Πέραμα με ταξί ή με αστικό λεοφωρείο.

Αποστάσεις από το Πέραμα (χλμ.)

Ζαγόρι

Πάργα

Σύβοτα

Ηγουμενίτσα

Αθήνα

Θεσ/νίκη

Τρίκαλα

35
108
103
85
435
265
145

 

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

TOP